Wednesday, February 20, 2013

Pelik

Lunch hari ni mak pergi singgah giant kejap. Was with a colleague sebelum tu tapi dia nak pergi Watson maka kami pun berpecah la.

Picked up some stuff pas tu tiba tiba teringin nak makan donut gula dan tengah pilih pilih donut datang this one guys pintas depan Iolzs. Chinese look. Memang Chinese kot. Ada lah rupa jugak. Ok la. Hensem la jugak.  I buat bodo je la. Kot la dia kepingin donut gak kan...Tiba tiba dia tengok Iolzs in the eyes and said something. Iolzs tak berapa dengar. And was like "huh??"

"Boleh saya nak kawan dengan awak??" dia ulang..

Muka Iolzs berkerut seribu agaknya nak faham ayat dia tu. Sebab macam peliknya soalan ko ni...Then muka dia mcm malu malu macam blushing sebab Iolzs dah buat muka blur kat situ kan. I immediately said no and left him....

He tried to say something and I quickly ignored him. Gile ke apa. Aku pakai cincin kawin kot. Perut pregnant aku ni tak nampak nampak lagik?? Rasa nak lempang orang pun ada jugak. Masa ni emosi adalah marah ok.  Marah sangat.

I wander around at the same place for about 5 seconds then cepat cepat pergi bayar. Dia pun ikut jugak. Eh eh budak ni. I slowkan langkah then notice dia pergi kaunter yang mula mula sekali. I went to the last kaunter. And guess what?? Masa tengah bayar I realized dia ada kat belakang.....

WARGHHH!! Seriyes rasa nak menjerit. Tapi lepas bayar, baru sedar I have to walk back to the office sorang sorang nih. Baru tau rasa kecut telur kecut tetek semua. Baru tau takut. Dan dan terus call laki bagitau what happen...ingat plak ko kat laki ko kan??? ..hahahaha....

Tapi pelik la kan mamat tu. Motips tiba tiba nak berkawan ni??? Dalam kepala Iolzs terus terfikir ko ada kamera tersembunyi ke apa nak kenakan aku ni??? I know, tinggi kan imaginasi Iolzs??

Tapi yang penting I frust ni. Tak sempat nak amik donut gula...hukhukhukhuk...

No comments: